ADO DEN HAAG

Opgericht 1905

Adres Haags Kwartier 55 2491 BM Den Haag

Land Nederland

Telefoon +31 (70) 305 4500

Fax +31 (70) 305 4599 

E-mail info@adodenhaag.nl

Website http://www.adodenhaag.nl/

CARS JEANS STADION

Adres Haags Kwartier 55

Postcode 2491 BM

Plaats Den Haag

E-mail stadion@adodenhaag.nl

Geopend 2007

Architect Zwarts & Jansma Architecten

Capaciteit 15.000

Oppervlak kunstgras

Vroegere namen 2010 – 2017 Kyocera Stadion 2007 – 2010 ADO Den Haag Stadion

Wedstrijdprogramma seizoen 2020/2021

 • Speelronde 2 zondag 20/09/2020 ADO Den Haag – FC Groningen 
 • Speelronde 5 zondag 18/10/2020 ADO Den Haag – Vitesse  
 • Speelronde 6 zaterdag 24/10/2020 ADO Den Haag – AZ  
 • Speelronde 8 zaterdag 07/11/2020 ADO Den Haag – FC Twente 
 • Speelronde 10 zaterdag 28/11/2020 ADO Den Haag – SC Heerenveen 
 • Speelronde 13 zondag 20/12/2020 ADO Den Haag – Ajax  
 • Speelronde 14 woensdag 23/12/2020 ADO Den Haag – PEC Zwolle 
 • Speelronde 16 woensdag 13/01/2021 ADO Den Haag – VVV-Venlo  
 • Speelronde 18 vrijdag 22/01/2021 ADO Den Haag – FC Emmen 
 • Speelronde 20 zondag 31/01/2021 ADO Den Haag – Sparta Rotterdam 
 • Speelronde 22 zondag 14/02/2021 ADO Den Haag – PSV  
 • Speelronde 24 zondag 28/02/2021 ADO Den Haag – RKC Waalwijk 
 • Speelronde 26 zondag 14/03/2021 ADO Den Haag – Heracles Almelo 
 • Speelronde 28 zondag 04/04/2021 ADO Den Haag – FC Utrecht 
 • Speelronde 30 zondag 25/04/2021 ADO Den Haag – Fortuna Sittard 
 • Speelronde 31 zondag 02/05/2021 ADO Den Haag – Feyenoord  
 • Speelronde 33 donderdag 13/05/2021 ADO Den Haag – Willem II 

Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu uw voetbalstedentrip en reis af naar Nederland voor een wedstrijd van ADO Den Haag!

Den Haag

Officieel heet de stad Den Haag ‘s-Gravenhage, waarmee waarschijnlijk vroeger het bos van de graven werd aangeduid. De stad van waaruit de Nederlandse regering en zijn parlement het land bestuurt. Er is hierdoor de unieke situatie ontstaan dat de regering in een andere stad zetelt dan de hoofdstad van het land, wat Amsterdam is. De stad staat bol van de historische gebouwen en monumenten. De grachten bieden je de kans om tijdens een rondvaart de stad goed in beeld te krijgen. Het is aan te bevelen om plan te maken wat je wilt gaan bezichtigen. Het grote aanbod van musea en bezienswaardigheden maken het je niet makkelijk om keuzes te maken. De naastgelegen mondaine badplaats ‘Scheveningen’ is een stadsdeel van Den Haag. Hier is het op warme dagen heerlijke vertoeven aan de boulevard of op het strand.

 

Mauritshuis

In dit Rijksmuseum zijn voornamelijk schilderijen te zien uit de 17e en 18e eeuw. De inmiddels wereldberoemde collectie bestaat uit ruim 800 schilderijen, een twintigtal beeldhouwwerken en wat miniaturen en tekeningen. Het oudste deel van de verzameling was ooit eigendom van prins Willem V van Oranje-Nassau. Het is mogelijk om het museum met een gids te bezoeken.

www.mauritshuis.nl

             

Haags Historisch Museum

Het prachtige pand aan de Korte Vijverberg heeft nog altijd zijn originele entre met daarin zuilen en bogen uit de 17e eeuw. Ooit deed het pand dienst als gebouw van de St. Sebastiaanschutterij, een soort burgerwacht. Later werd het een rechtbank om vervolgens tot museum te dienen. Er zijn veelal objecten en schilderijen te vinden uit de 16e tot en met de 21e eeuw. Op de eerste verdieping is er ruimte gemaakt voor wisselende tentoonstellingen. Op zolder zijn onder andere de poppenhuizen te vinden van Jonkvrouwe Lita de Ranitz (1876-1960) te vinden.

www.haagshistorischmuseum.nl

             

Ridderzaal en Binnenhof

Het belangrijkste en oudste gebouw op het Binnenhof is de Ridderzaal. Het werd in de 13e eeuw gebouwd om dienst te doen als bestuurscentrum onder leiding van graaf Willem II. Sinds 1904 wordt de Troonrede er door ons koningshuis uitgesproken. Het binnenhof is nog altijd in functie als bestuurscentrum, aangezien  hier de Nederlandse Politiek zijn werk doet. De 

werkkamer van de minister-president van Nederland heeft zijn kantoor in ‘Het Torentje’. De poort die vroeger als toegangspoort fungeerde aan het Binnenhof staat ook wel bekend als Gevangenpoort. Tegenwoordig is het een museum over straf en misdaad door de eeuwen heen.

http://anemaa.home.xs4all.nl/ges/straten/binnenhof_01.htm

Scheveningen

Van de twee badplaatsen binnen de gemeente Den Haag is Scheveningen de grootste. Met name de gezellige en levendige boulevard en het imposante hotel Kurhaus trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers naar dit oude vissersdorp. Op zomers dagen liggen de stranden vol met lokale en dagjes mensen. Het meest historisch deel van Scheveningen bevindt zich rondom de Oude Kerk aan de Keizerstraat wat tevens de drukste winkelstraat is.

Sinds juli 2015 kun je de Scheveningse Pier ook weer bezoeken. Hiermee is er een icoon aan de Noordzeekust terug van weggeweest.

www.scheveningendenhaag.com

             

Paleis Huis ten Bosch

In het Haagse Bos ligt dit woonverblijf van Prinses Beatrix. In 1645 werd de eerste steen gelegd voor dit zomerverblijf van Frederik Hendrik en zijn vrouw Amalia van Solms. Na zijn overlijden drie jaar later werd het paleis een mausoleum. De dochters van Amalia verkochten na haar dood het paleis aan hun neef Willem III van Oranje. En zo is het bij onze Koninklijke familie terecht gekomen. Vanaf 1981 woonde onze voormalige vorstin er met haar gezin.

www.koninklijkhuis.nl

             

Paleis Noordeinde

Dit werkpaleis van koning Willem Alexander is niet opengesteld voor publiek. Na het ontstaan in 1533 heeft het paleis op deze plaats altijd invloedrijke mensen gehuisvest en een belangrijke functie vervuld. In 1880 werd in dit paleis prinses Wilhelmina geboren, de oma van onze koningin Beatrix. En vervolgens haar moeder in 1909. Regelmatig wordt de entree van het paleis gebruikt voor belangrijke gebeurtenissen zoals het vertrek en balkon scène van prinsjesdag of het tekenen in de felicitatieregisters tijdens de geboortes van de kinderen van Willem-Alexander. Ook bevinden zich op dit adres de Koninklijke paardenstallen.

www.koninklijkhuis.nl

Haagse Markt

De grootste en meest uitgebreide markt van Nederland is te vinden in de stad Den Haag. Er wordt door sommigen beweerd dat het de grootste  

van Europa is. Tussen de Hoefkade en het Hobbemaplein is vier dagen per week allerlei koopwaar uitgestald en passeren er zo’n 25.000 bezoekers per dag. Vlakbij de markt ligt de bekende Schilderswijk. Deze wijk staat bekend om zijn multiculturele inwoners. Dit brengt met zich mee dat er veel winkels zijn met buitenlandse voedingsmiddelen en andere exotische producten. Ook het aanbod van restaurants is uiteenlopend.

www.dehaagsemarkt.nl

Vredespaleis

In dit paleis bevinden zich een aantal organisaties die zich voornamelijk bezig houden met internationaal recht en politiek. Verder is er een rechtsbibliotheek, een Academie voor Internationaal Recht en worden er met enige regelmaat evenementen georganiseerd die een verbinding hebben met internationaal recht en politiek. Het gebouw werd ontworpen door de Franse architect Louis M. Cordonnier. In het paleis bevinden veel geschenken uit verschillende landen en beelden en portretten van voorvechters van de vrede uit de geschiedenis. Hoewel de eerste steen in 1907 werd gelegd is de bouw pas in 1913 afgerond. Sinds 1999 brand er naast de ingang een eeuwige vredesvlam.

www.vredespaleis.nl

Madurodam

In Scheveningen is een miniatuurstad te bezichtigen met daarin Nederlands bekendste gebouwen. Men krijgt hier in vogelvlucht een duidelijk beeld van alle belangrijke en met name historische gebouwen, landerijen, moderne wijken en begraafplaatsen. Alles is op een schaal van 1:25 nagebouwd. Regelmatig zijn er verschillende tentoonstellingen te zien.

www.madurodam.nl

             

Kijkduin

Deze buitenwijk van Den Haag ligt in de duinen en aan het strand. Het is een kleinere badplaats dan Scheveningen, maar heeft ook een boulevard met wat winkels. Aan het strand zijn wat horecagelegenheden te vinden. Ook zijn er een aantal recreatieparken in deze plaats te vinden.