ARSENAL

Opgericht 1886

Adres Highbury House, 75 Drayton Park N5 1BU London

Land Engeland

Telefoon +44 (207) 619 5003

Fax +44 (207) 704 4001 

E-mail info@arsenal.co.uk

Website http://www.arsenal.com

EMIRATES STADIUM

Adres Queensland Road

Postcode N7 7AJ

Plaats London

Telefoon +44 (207) 704 4040

Website http://www.arsenal.com/emiratesStadium/

Geopend 2006

Architect HOK Sport

Capaciteit 60.355

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma seizoen 2020/2021

 • Speelronde 2 zaterdag 19/09/2020 Arsenal – West Ham United
 • Speelronde 4 zaterdag 03/10/2020 Arsenal – Sheffield United
 • Speelronde 6 zaterdag 24/10/2020 Arsenal – Leicester City
 • Speelronde 8 zaterdag 07/11/2020 Arsenal – Aston Villa
 • Speelronde 10 zaterdag 28/11/2020 Arsenal – Wolverhampton Wanderers
 • Speelronde 12 zaterdag 12/12/2020 Arsenal – Burnley
 • Speelronde 13 dinsdag 15/12/2020 Arsenal – Southampton
 • Speelronde 15 zaterdag 26/12/2020 Arsenal – Chelsea
 • Speelronde 18 dinsdag 12/01/2021 Arsenal – Crystal Palace
 • Speelronde 19 zaterdag 16/01/2021 Arsenal – Newcastle United
 • Speelronde 21 zaterdag 30/01/2021 Arsenal – Manchester United
 • Speelronde 24 zaterdag 13/02/2021 Arsenal – Leeds United
 • Speelronde 25 zaterdag 20/02/2021 Arsenal – Manchester City
 • Speelronde 28 zaterdag 13/03/2021 Arsenal – Tottenham Hotspur
 • Speelronde 30 zaterdag 03/04/2021 Arsenal – Liverpool
 • Speelronde 32 zaterdag 17/04/2021 Arsenal – Fulham
 • Speelronde 33 zaterdag 24/04/2021 Arsenal – Everton
 • Speelronde 35 zaterdag 08/05/2021 Arsenal – West Bromwich Albion
 • Speelronde 38 zondag 23/05/2021 Arsenal – Brighton & Hove Albion

Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Engeland voor een wedstrijd van Arsenal!

Londen

De Britse hoofdstad wordt bezocht door miljoenen toeristen per jaar. Dat is niet verwonderlijk, gezien de ongelooflijke hoeveelheid attracties waar Londen vol mee is. Er zijn prachtige oude huizen, rijke musea, grote en mooie parken en natuurlijk, unieke Britse charme. Londen is een zeer oude stad. De Romeinen hebben een nederzetting aan de rivier Theems in Chr 43 opgericht. De nederzetting is gegroeid en door de eeuwen heen tot een echte metropool met een bevolking van 7.5 miljoen mensen uitgegroeid (inclusief voorsteden is dat aantal 12 miljoen). Iedereen kan de grootte van de stad bemerken, zelfs als men er niet op let, in geval van bezoek aan traditionele Engels pubs, die in Londenerg beroemd zijn. 

De Tower Bridge
(Tower Bridge) over de Rivier Theems, is zonder twijfel de meest bekende ophaalbrug in de wereld. In tegenstelling tot wat velen denken, kreeg de brug zijn naam niet vanwege de twee torens die de brug sieren, maar dankzij de nabijgelegen Toren van London (Tower of London). De Tower Bridge werd gebouwd in 1894. Maar hoewel de belangrijkste verkeersader van de stad over de brug loopt, is de scheepvaart op de Theems nog belangrijker. Speciaal voor de passage van grote schepen zijn de beide vleugels van de centrale overspanning van de brug verhoogd. De hoogte van de opening komt strikt overeen met de afmeting van een specifiek vaartuig. Volledig, opent brug alleen bij speciale gelegenheden, zoals een teken van respect voor een speciale persoon. Dit werd, bijvoorbeeld, ter ere van Winston Churchill gedaan. De Tower Bridge is natuurlijk, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen. Het bovenste deel van de brug opent voor voetgangers, en vanaf daar kunt u van een prachtig uitzicht over de Londense daken genieten. Het is een goed idee om een museum van de geschiedenis van de bouw van de Tower Bridge te bezoeken. De oude machinekamer is ook voor toeristen open. 

Buckingham Palace
De Aflossing van de Wacht (Changing of the Guard) voor het Buckingham Palace  is een echte toneelvoorstelling. Het verzamelde publiek kijkt naar de koninklijke infanterie, die marcheren van het St. James’s naar het paleis, de residentie van de Britse vorsten. Koning George III heeft het paleis in 1762 als een privé-woning geërfd. Het gebouw is elk jaar uitgebreid. Toen koningin Victoria de troon besteeg, werd Buckingham Palace tot de officiële residentie van de Britse Kroon uitgeroepen. In die tijd diende de marmeren boog, als ingang, om de eregasten van de staat te ommantelen. Deze boog werd opnieuw geïnstalleerd in Hyde Park, waarmee Buckingham Palace zijn moderne uitstraling verwierf. De grootste privé tuin in Londen ligt achter het paleis. Nu is de tuin zo groot geworden, dat het niet meer “een tuin”tuin kan worden genoemd, maar bijna wel “een park”. U kunt in de tuin een enorm aantal kunstwerken vinden, zoals de grote vaas van Waterloo. Queen’s Gallery is voor bezoekers geopend en er wordt een collectie van schilderijen getoont, die de koningin toebehoord. De koninklijke wagenpark toont koninklijke voertuigen (Royal Mews). 

De kathedraal van St. Paul’s
(St. Paul’s Cathedral) is de vijfde kerk, die op deze locatie is gebouwd. Deze is aan de heilige Paulus (de apostel Paulus), de patroonheilige van Londen gewijd. De eerste houten kerk verscheen hier in 604 na Chr. De huidige St. Paul’s kathedraal  werd na een 1666 gebouwd na de vorige kerk, die tijdens de grote brand van Londen is afgebrand. Maar de kerk is periodiek vernieuwd met nieuwe details. Bijvoorbeeld, de mozaïek op het plafond boven het koor was klaar alleen in 1890. De St Paul’s kathedraal is vaak het trefpunt voor speciale plechtigheden. De TV-uitzending van het huwelijk van Charles en Diana in 1981 heeft toon toon gezet van de kathedraal. Vergeet bij de bezichtiging van de kathedraal niet, de “Gallery Whispers”(Whispering Gallery) te bezoeken. Het is een cirkelvormig balkon, dat aan de voet van de koepel is gelegen. Een woord dat hier fluisterend wordt gesproken, is duidelijk hoorbaar aan de andere kant van de koepel. 

Het British Museum
(British Museum)is een van de grootste musea in de geschiedenis van de mensheid. Het museum heeft meer dan 6 miljoen objecten om te bezichtigen. Er zijn exposities van over de hele wereld. De tentoonstellingsstukken vertellen over de geschiedenis van de cultuur van de oudheid tot het heden. Elke dag trekt het British Museum  een enorme aantal bezoekers. Dit is niet alleen vanwege de bijzonder rijke expositie, de beroemde leeszaal van het voormalige British Library (British Library) is daar ook gelegen, in een groot gebouw, ingericht in oude neoklassieke stijl. Het British Museum is opgericht in 1753 op basis van de collectie van Sir Henry Sloan. De deuren werden geopend voor het publiek in 1759. Tegenwoordig, is het British Museum vooral bekend om zijn collectie mummies, de Steen van Rosetta en de expositie van antiek marmer “Elgin Marbles”(Elgin Marbles). 

De “Tower of London”
Tower of London is een heel complex van gebouwen. De “Tower of London” diende op verschillende tijdstippen, een verscheidenheid aan functies zoals een arsenaal, het koninklijk paleis, een gevangenis, een sterrenwacht en een munthuis. Tegenwoordig is de “Tower of London”  vooral bekend om het feit dat er binnen de muren de Britse kroonjuwelen worden bewaard. De bouw van de “Witte Toren” is in 1078 op bevel van Willem de Veroveraar gestart. In de loop der eeuwen is de vesting gegroeid en uitgebreid, nieuwe gebouwen werden toegevoegd en de vesting gracht werd rondom gegraven. De “Witte Toren” in het centrum van de vesting blik als een vierkant, maar in feite hebben al zijn kanten van verschillende lengtes. Tijdens de levensduur heeft de “Tower of London” vele beroemde gevangenen en afschuwelijke misdaden gezien. Tegenwoordig de “Tower of London” is een populaire toeristische attractie. Het trekt bezoekers naar de sieraden collectie van de Britse kroon, en een grote verzameling wapens, wapenrusting, trofeeën en harnassen.