FC EMMEN

Opgericht 1985

Adres Stadionplein 1 7825 SG Emmen

Land Nederland

Telefoon +31 (591) 670 670

Fax +31 (591) 621 048 

E-mail info@fcemmen.nl

Website http://www.fcemmen.nl/

DE OUDE MEERDIJK

Adres Stadionplein 1

Postcode 7825 SG

Plaats Emmen

Geopend 1979

Capaciteit 8.600

Oppervlak kunstgras

Vroegere namen 2014 – 2017 JenS Vesting Stadion 2001 – 17.01.2014 Univé Stadion 1979 – 2001 Meerdijk Stadion

Wedstrijdprogramma seizoen 2020/2021

 • Speelronde 1 zondag 13/09/2020 FC Emmen – VVV-Venlo  
 • Speelronde 3 zondag 27/09/2020 FC Emmen – Willem II 
 • Speelronde 5 zondag 18/10/2020 FC Emmen – Fortuna Sittard 
 • Speelronde 7 zondag 01/11/2020 FC Emmen – Feyenoord 
 • Speelronde 10 zaterdag 28/11/2020 FC Emmen – Ajax 
 • Speelronde 12 zaterdag 12/12/2020 FC Emmen – ADO Den Haag 
 • Speelronde 14 dinsdag 22/12/2020 FC Emmen – FC Utrecht 
 • Speelronde 15 zaterdag 09/01/2021 FC Emmen – FC Twente 
 • Speelronde 17 zaterdag 16/01/2021 FC Emmen – Vitesse  
 • Speelronde 19 dinsdag 26/01/2021 FC Emmen – PSV 
 • Speelronde 21 zaterdag 06/02/2021 FC Emmen – AZ 
 • Speelronde 23 zondag 21/02/2021 FC Emmen – PEC Zwolle 
 • Speelronde 25 zondag 07/03/2021 FC Emmen – Sparta Rotterdam 
 • Speelronde 28 zondag 04/04/2021 FC Emmen – RKC Waalwijk 
 • Speelronde 30 zondag 25/04/2021 FC Emmen – Heracles Almelo 
 • Speelronde 32 zondag 09/05/2021 FC Emmen – FC Groningen 
 • Speelronde 33 donderdag 13/05/2021 FC Emmen – SC Heerenveen 

Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu uw voetbalstedentrip en reis af naar Nederland voor een wedstrijd van FC Emmen!

Emmen

Wat is er te doen in Emmen?

Winkelen in Emmen

Emmen is een hartstikke leuke stad om de shoppen vanwege de verschillende mogelijkheden. Het centrum is erg gezellig en heeft veel variatie in winkels. Van de grote ketens, mooie merken tot kleine boetiekjes en speciaal zaken. Het noordelijke gedeelte van het centrum is het historische deel waar je de kleinere winkels meer vindt.

 

Winkelcentrum de Weiert

Is het slecht weer? Dan is winkelcentrum de Weiert misschien een goed idee. In de vele passages kun je naar hartenlust shoppen want dit is het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland.

 

Koopzondag, koopavond en evenementen

Elke laatste zondag van de maand heeft Emmen koopzondag en in het najaar zijn er verschillende extra koopavonden met de feestdagen. Zoals Halloween koopavond, Sinterklaas of kerst.

 

De stad Emmen organiseert af en toe leuke activiteiten, zoals modeshows, theateroptredens of festivals zoals Living Statues: overal in het hele centrum vind je levende standbeelden, de een nog mooier dan de andere.

 

Te zien in Emmen

Prachtige natuur rondom Emmen

Emmen ligt in Drenthe en het zuidoosten van Drenthe kent een prachtig afwisselend landschap met veel groen en weidsheid. Uitgestrekte heidevelden worden afgewisseld met bos. Drenthe bestond vroeger uit ‘woeste grond’; heide, vennen, venen en zandverstuivingen. In de 19e eeuw werden er veel bossen aangeplant met voornamelijk naaldbomen voor de houtproductie.

 

Het Drentse Veenland

Een natuurgebied wat beslist de moeite waard is om te bezichtigen is het Bargerveen, met bijna 300 verschillende soorten vogels in het Oosterbos.

 

Even op en neer naar Duitsland

In het zuidoosten van Drenthe ligt bijna 500 km aan fietspaden, maar ook de wandelaar komt goed aan zijn trekken in Drenthe. Verschillende wandel- en fietspaden zijn grensoverschrijdend aangelegd in samenwerking met het Duitse Naturpark Moor. Steek de grens eens en je merkt direct dat je in een andere cultuur terecht bent gekomen aan de bouw van de huizen, andere producten, etc.

Hunebedden en grafheuvels

Er zijn veel sporen uit het verleden te vinden. In de bossen rondom Emmen liggen verschillende hunebedden, gletsjerkuilen en meer dan 70 oude grafheuvels.  Een bijzondere is de Galgenberg waar bijna 3.500 jaar geleden de hoofdman van het Sleenerzand werd begraven. Hij kreeg zijn gouden oorsieraden, bronzen bijl en pijlen mee. Rondom de grafheuvel werd een palenkrans is opgericht die in 

1996 is gereconstrueerd. Zo kun je je een beetje een voorstelling ervan maken, hoe dat er vroeger uit moet hebben gezien. In Emmen ligt onder andere Hunebed D43. Hoewel de naam allesbehalve spannend is, is het een heel bijzonder hunebed. Dit is namelijk een langgraf en je kunt nog heel goed zien hoe de eigenlijke structuur is, al heeft de tand des tijds er wel behoorlijk aangezeten.

 

In de directe omgeving van Emmen liggen maar liefst tien hunebedden.

 

Wildlands Emmen

Sinds maart is Wildlands Emmen open en nu een aantal maanden verder zijn de dieren gewend aan hun nieuwe verblijf. Het bijzondere is dat de dieren zijn ondergebracht in het klimaat waar ze thuishoren. Zo zijn er in Wildlands drie verschillende werelden: Jungola, Serenga en Nortica. Het nieuwe park is bedoeld om als bezoeker echt te beleven hoe het in zo’n wereld voelt. Er zijn dan ook weinig informatiebordjes over plant en dier; want die vind je in het echt ook niet in de natuur. Het is flink doorlopen wil je het hele park zien, er is veel ruimte gecreëerd voor haar bewoners.

 

Ga op avontuur en maak een wereldexpeditie in 1 dag of bezoek een van de shows, bijvoorbeeld van vogelkenner Jim en leer alles over de bijzondere dieren.

 

Jungola

Een groene wereld vol prachtige dieren waar vlinders vrij rondvliegen. Ontdek met een spannende boottocht de rivier met stroomversnellingen. Misschien zie je wel zwemmende olifanten in de olifantenvallei of wandel via de Jungle trail door de boomtoppen en zie de slingerapen boven je hoofd.

 

Vlinderstad Emmen

Emmen wordt ook wel de vlinderstad genoemd. Dit is een verwijzing naar het voormalige Dierenpark Emmen, wat is verandert in Wildlands Adventure Zoo. De tropische vlindertuin, die zo vernieuwend was in 1985, was jarenlang geliefd bij het publiek. De prachtige vlinders zijn tegenwoordig ondergebracht in de vochtige wereld Jungola; een ware vlinderjungle. In tegenstelling tot de oude vlindertuin zie je nu geen voederplateaus met nectar en geen kast vol cocons. Die staan er in een echte jungle ook niet. Je moet dus af en toe goed zoeken naar de vlinders. Ze fladderen op lichte plekken, aan de rand van de begroeiing of in de buurt van bloemen. Vlinders die je misschien zult zien zijn de prachtige blauw gekleurde morpho of de atlasvlinder met een spanwijdte tot wel dertig centimeter!

Serenga

In de verlaten arena van Serenga bekijken de 120 mantelbavianen de bezoekers i.p.v. omgekeerd. 

Wie vermaakt nu wie? Verder kun je in Serenga een safaritocht maken door de woestijn en over de savanne en zie hoe de mannetjesleeuw hoog bovenop de rots, wakend over zijn vrouwen die lager op de rots liggen te zonnen. Grote kans ook dat je in de waterpoel de lompe nijlpaarden ziet dobberen. Volg de presentatie over nijlpaarden om te ontdekken dat ze onder water lopen, zich afzetten tegen de bodem, in plaats van zwemmen.

 

Nortica

In poolgebied Nortica zie je ijsberen onder water, duttende zeeleeuwen en komische pinguïns. Wist je dat zeeleeuwen dol zijn op spelen? Met een beetje geluk zie je ze in de weer met elkaar, maar vaker slapen en dutten ze. Met een onderzoeksvoertuig Arctic 1 beleef je een duizelingwekkende 4D-ride onder en boven het ijs. Zo zag je de poolgebieden nog nooit!

 

Animazia

Het is heerlijk spelen in het overdekte Animazia. Klim omhoog, glij naar beneden en ontdek het verborgen Maya masker in het zand. Als de kinderen even willen uitrusten van het spelen dan kunnen jullie de groene zeeschildpad of de naakte molrat zien.

 

Ontdekkingstochten

In het park kun je via verschillende ontdekkingstochten leren over de natuur en haar bewoners. Zo kom je in Nortica te weten wat de invloed is van milieuvervuiling op de dieren en natuur met ontdekkingstocht Schone oceanen, of volg de tocht Koude wereld en leer alles over extreem koude temperaturen. Elke wereld heeft zijn eigen ontdekkingstochten.

 

Wat is er verder te doen in Emmen?

Het Veenpark

In dit openluchtmuseum komt de Drentse veenhistorie tot leven. Stap in het treintje, vaar met de boot of wandel door nostalgische dorpjes en natuurlijke hoogveengebieden met echte turfafgravingen. Hier zie je de bakker aan het werk en ontdek je wat een turfsteker vroeger deed. Het Veenpark in Barger-Compascuum bij Emmen is een echt uitje. Plan je bezoek en kijk voor meer informatie.

 

Bootje varen in Emmen

Het is mogelijk om in heel Drenthe te varen via de Veenvaart. Je vaart over de Hondsrug, langs het hoogveenreservaat Bargerveen en door de gebieden Berkenrode en Oosterbos. Je ziet onderweg hoe een groot gedeelte van Nederland eruit zag voordat het afgraven van turf begon. Je vaart zelfs dwars door het Veenpark heen. Er zijn in de regio Emmen verschillende aanlegplaatsen. Vaar ook zeker even door de Koppelsluis heen waar het op een zonnige zomerse dag gezellig druk kan worden. Varen kan met een rondvaartboot of door een sloepje te huren. Kijk hier voor meer informatie.