FC UTRECHT

Opgericht 1970

Adres Herculesplein 241 3584 AA Utrecht

Land Nederland

Telefoon +31 (30) 888 5555

Fax +31 (30) 888 5559 

E-mail info@fcutrecht.nl

Website http://www.fcutrecht.nl/

STADION GALGENWAARD

Adres Herculesplein 241

Postcode 3584 AA

Plaats Utrecht

E-mail buisman@paapstvandam.nl

Website http://www.fc-utrecht.nl/stadion

Geopend 1982

Architect Zwarts & Jansma Architecten

Capaciteit 23.750

Oppervlak gras

Vroegere namen 1982 – 2002 Stadion Nieuw-Galgenwaard

Wedstrijdprogramma seizoen 2020/2021

 • Speelronde 1 zaterdag 12/09/2020 FC Utrecht – AZ 
 • Speelronde 3 zondag 27/09/2020 FC Utrecht – RKC Waalwijk 
 • Speelronde 4 vrijdag 02/10/2020 FC Utrecht – SC Heerenveen 
 • Speelronde 6 zaterdag 24/10/2020 FC Utrecht – FC Twente 
 • Speelronde 8 zondag 08/11/2020 FC Utrecht – Ajax 
 • Speelronde 11 zondag 06/12/2020 FC Utrecht – ADO Den Haag 
 • Speelronde 13 zaterdag 19/12/2020 FC Utrecht – Fortuna Sittard 
 • Speelronde 15 zaterdag 09/01/2021 FC Utrecht – FC Groningen 
 • Speelronde 17 zaterdag 16/01/2021 FC Utrecht – Heracles Almelo 
 • Speelronde 18 zondag 24/01/2021 FC Utrecht – Sparta Rotterdam 
 • Speelronde 20 zaterdag 30/01/2021 FC Utrecht – PEC Zwolle 
 • Speelronde 22 zondag 14/02/2021 FC Utrecht – VVV-Venlo  
 • Speelronde 24 zondag 28/02/2021 FC Utrecht – FC Emmen 
 • Speelronde 26 zondag 14/03/2021 FC Utrecht – Vitesse  
 • Speelronde 29 zondag 11/04/2021 FC Utrecht – Feyenoord 
 • Speelronde 31 zondag 02/05/2021 FC Utrecht – Willem II 
 • Speelronde 34 zondag 16/05/2021 FC Utrecht – PSV 

Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu uw voetbalstedentrip en reis af naar Nederland voor een wedstrijd van FC Utrecht!

Utrecht

Met meer dan 270 historische plaatsen heeft de provincie Utrecht veel geschiedenis en prachtige monumentale panden en kastelen te bieden. Daarnaast ligt deze kleinste provincie van Nederland ook nog eens in het ‘Groene Hart’ van het land. Steden als Utrecht, Woerden en Vianen zijn vaak voorzien van grachten en kanalen die het uiterlijk veel voordeel geven. Veel recreanten zoeken de plaatsen rondom de Loosdrechtse Plassen en Vinkeveense Plassen op. Hier is dan ook veel vertier in en rondom het water en de bossen te vinden. De stad Utrecht op zich is een bezoekje waard. De gezellige en sfeervolle binnenstad kent leuke pleintjes en grachten waaraan het heerlijk vertoeven is op één van de vele terrassen die de stad rijk is.

 

Dom van Utrecht

De gotische kerk in het hart van Utrecht staat symbool voor de stad. De Dom werd in 1254 gebouwd en heeft sindsdien al vele restauraties en verbouwingen gehad. Met zijn ruim 112 meter hoogte heeft het de hoogste kerktoren van Nederland. Ook de binnenkant is opmerkelijk te noemen. Een mozaïekvloer uit de dertiende eeuw of muurschilderingen van 1430 zijn geen uitzonderingen. Wie van een spectaculair uitzicht wil genieten, moet zeker de toren beklimmen.

www.domtoren.nl

             

Loosdrechtse Plassen

Samen met de Vinkeveense Plassen zijn de Loosdrechtse Plassen bij uitstek zeer goede wateren voor allerlei vormen van watersport. Bijvoorbeeld om te duiken. Het water zou van een dusdanige kwaliteit zijn dat je goed zicht hebt onder water. Maar ook de zeil- en waterskischolen doen het er erg goed. Het grootste dagrecreatiegebied ligt bij De Stook. Hier kun je bijvoorbeeld kano’s of roeiboten huren of lekker luieren aan het strand.

www.recreatiemiddennederland.nl

             

Utrechtse Heuvelrug

Het recreatiegebied rondom de Utrechtse Heuvelrug heeft veel te bieden. Zowel op sportief gebied als voor ontspanning is er voldoende afwisseling. Zo is er in Amerongen een Tabaksmuseum te vinden. Vind je bij Rhenen het Ouwehands Dierenpark en zijn er bij Doorn veel speelmogelijkheden voor de kleintjes te vinden bij 

het Rosarium. In het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug ligt het landgoed De Ruiterberg. Het park leent zich uitstekend voor wandel- en fietsroutes. Heide, graslanden, vennen en bossen wisselen elkaar af en hier en daar kom je een landhuis of kasteel tegen.

Slot Zeist

Voor een kijkje in het leven tijdens de ‘Gouden Eeuw’ moet je echt dit prachtige kasteel bezoeken. De lange oprijlaan is een voorbode voor wat er achter ligt. De vertrekken zijn volledig in stijl uitgerust zoals het omstreeks de 17de eeuw moet zijn geweest. Regelmatig zijn er passende tentoonstellingen te bewonderen. Ook de aangrenzende tuin en waterpartij zijn een lust voor het oog.

www.slotzeist.nl

             

Kasteel Duurstede

Dit middeleeuws kasteel is ontstaan naast de woontoren die er omstreeks 1270 werd gebouwd. Kasteel Duurstede is niet veel later gebouwd. Hiermee behoort dit kasteel tot de oudste kasteelruïnes van Nederland. Om het kasteel ligt een prachtig en goed onderhouden park. Door zijn bijzondere en romantische ligging is het kasteel tegenwoordig een veel gevraagde locatie om te trouwen en/of te feesten. De verschillende ruimtes bieden veel mogelijkheden voor uiteenlopende activiteiten. Zo heeft het al regelmatig op televisie gefungeerd als decor voor onder andere Bassie en Adriaan of in de film van Sinterklaas.

www.kasteelduurstede.nl

             

Centraal museum

In dit museum staan kunst en cultuur centraal. Zowel oude als moderne kunst worden hier op een bijzondere manier samengevoegd. Ook qua kostuums wordt oud en nieuw met elkaar verweven. Zo zijn er naast de 18de eeuwse kostuums ook creaties van het fashion duo Victor & Rolf te vinden. Met een bezoek aan dit museum krijg je een prima beeld van de stad Utrecht en zijn geschiedenis.

www.centraalmuseum.nl

             

Oudewater

Ooit stond dit oer-Hollandse plaatsje bekend om zijn touwindustrie en zijn eerlijke inwoners. In de middeleeuwen had het de reputatie dat er in de 

handel eerlijk werd gewogen en afgerond. Veel van die tijd is terug te vinden in de grote aantallen historische geheimen van de stad. Oude trapgeveltjes en kleine grachten voeren je langs oude tot zeer oude woningen die eens dienst deden als patriciërshuizen. Een oude bijzondere bezienswaardigheid is te vinden aan de Waag. Hier bevindt zich de originele ‘heksenwaag’ waar personen werden gewogen om te bewijzen dat ze heks waren. Nog altijd is het in gebruik. In het touwmuseum ‘De Baanschuur’ is veel geschiedenis te vinden over de stad en zijn mensen. Het is er zelf mogelijk om je eigen springtouw te maken.

www.mooistedorpjes.nl/nederland/utrecht/oudewater/ 

Fort bij Vechten 

Binnen een 17 hectare tellend gebied ligt dit fort uit 1869. Het fort bestaat uit zo’n tweeëntwintig gebouwen waaronder wachtgebouwen, een bomvrije kazerne en een buitenfort. Het maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit is een soort van waterkrans wat vroeger wel vaker ter bescherming rondom belangrijke steden werd gelegd. In het fort is tegenwoordig een museum te vinden waar het een en ander hierover wordt uitgelegd. Natuurlijk wordt ook de geschiedenis van het fort hier behandeld.

www.fortvechten.nl

             

Ouwehands Dierenpark

In de stad Rhenen ligt dit schitterend aangelegde dierenpark. In 1919 begon de heer Cor Ouwehand op deze lokatie een kippenboerderij. Als snel kwamen hier dieren bij als fazanten, pauwen en wasberen. En zo ontstond langzaam het idee van een dierentuin. Tegenwoordig is het oppervlak uitgebreid naar ruim over de twintig hectare en trekt het jaarlijks duizenden bezoekers. 

www.ouwehand.nl

             

Hoog Catharijne

In het centrum van de stad Utrecht ligt dit gezellige en vaak druk bezochte winkelcentrum. Mede dankzij het inpandige treinstation, bioscoop en theater is er altijd wat te doen of te beleven. Er zijn ongeveer 160 winkels en horeca gelegenheden te vinden. Veel grote winkelketens en merken zijn er vertegenwoordigd. 

www.hoogcatharijne.nl