HAMILTON ACADEMICAL

Opgericht 1874

Adres Cadzow Avenue ML3 0FT Hamilton

Land Schotland

Telefoon +44 (1698) 368 652

Fax +44 (1698) 285 422 

E-mail scott@acciesfc.co.uk

Website https://www.hamiltonacciesfc.co.uk/

THE HOPE CBD STADIUM

Adres Cadzow Avenue

Postcode ML3 0FT

Plaats Hamilton

Geopend 2001

Capaciteit 6.078

Oppervlak kunstgras

Vroegere namen 2001 – 2016 New Douglas Park 2016 – 2018 The SuperSeal Stadium

Wedstrijdprogramma seizoen 2020/2021

  • nog niet bekend

*Let op: wedstrijd nog niet definitief vastgesteld

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Schotland voor een wedstrijd van Hamilton Academical!

Hamilton

Hamilton is een stad (town) in Schotland van ongeveer 50.000 inwoners. De stad was vroeger de hoofdstad van het graafschap Lanarkshire en is nu het administratieve centrum van het raadsgebied South Lanarkshire.

 

Geografie

Hamilton ligt een kilometer ten westen van de Clyde bij de samenkomst met Avon Water, ongeveer 12 km ten zuidoosten van Glasgow.

Indeling

Hamilton omvat de volgende plaatsen of areas: Avongrove, Burnbank, Barncluith, Earnock Estate, Eddlewood, Fairhill, Ferniegair, High Earnock, Hillhouse, Little Earnock Low Waters, Meikle Earnock, Silvertonhill, Torheads Farm, West Craigs en Whitehill.

Sport

Hamilton Academical FC is de betaaldvoetbalclub van de stad en speelt haar wedstrijden in New Douglas Park.

Hamilton Academical is een Schotse voetbalclub uit Hamilton in South Lanarkshire.

 

De club werd in 1874 gesticht door studenten van de plaatselijke school Hamilton Academy. In november 1897 werd de club lid van de Football League.

 

The Accies bereikten twee keer de finale van de Schotse beker en verloor daarin tegen respectievelijk Celtic FC en Rangers FC.

In 1971 was Hamilton de eerste Britse club die spelers rekruteerde van achter het IJzeren Gordijn toen drie Poolse internationals bij de club tekenden. Eind jaren tachtig werden twee seizoenen in de hoogste klasse doorgebracht, waar in totaal meer dan 35 seizoenen werd gespeeld. In 1994 moest de club uit zijn oude stadion Douglas Park vertrekken en werd het gedwongen een veld te delen met de Albion Rovers en Partick Thistle de volgende jaren. Nu speelt de club in het New Douglas Park.

 

In 2000 zakte Hamilton Academical naar de 4de klasse, maar de club kon intussen opnieuw tot de 2de klasse klimmen. In 2008 keert de ploeg terug op het hoogste niveau na het behalen van het kampioenschap in de Scottish Football League First Division.