YR KV MECHELEN

Opgericht 1904

Adres Kleine Nieuwedijk 53 2800 Mechelen

Land België

Telefoon +32 (15) 218 230

Fax +32 (15) 219 033 

E-mail secretariaat@kvmechelen.be

Website http://www.kvmechelen.be/

AFAS-STADION ACHTER DE KAZERNE

Adres Kleine Nieuwedijkstraat 53

Postcode 2800

Plaats Mechelen (Malines)

Geopend 1911

Capaciteit 16.715

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma seizoen 2020/2021

 • Speelronde 1 zaterdag 08/08/2020 KV Mechelen – Anderlecht
 • Speelronde 3 zaterdag 22/08/2020 KV Mechelen – Cercle Brugge
 • Speelronde 5 zaterdag 12/09/2020 KV Mechelen – KV Oostende
 • Speelronde 7 zaterdag 26/09/2020 KV Mechelen – Sint Truiden
 • Speelronde 9 zaterdag 17/10/2020 KV Mechelen – KV Kortrijk
 • Speelronde 12 zaterdag 07/11/2020 KV Mechelen – Charleroi
 • Speelronde 14 zaterdag 28/11/2020 KV Mechelen – Beerschot-Wilrijk
 • Speelronde 16 zaterdag 12/12/2020 KV Mechelen – Waasland-Beveren
 • Speelronde 18 woensdag 23/12/2020 KV Mechelen – Club Brugge
 • Speelronde 19 zaterdag 26/12/2020 KV Mechelen – Royal Excel Moeskroen
 • Speelronde 21 zaterdag 23/01/2021 KV Mechelen – KAS Eupen
 • Speelronde 23 zaterdag 30/01/2021 KV Mechelen – RC Genk
 • Speelronde 25 woensdag 10/02/2021 KV Mechelen – Standard Luik
 • Speelronde 27 zaterdag 20/02/2021 KV Mechelen – KAA Gent
 • Speelronde 30 zaterdag 13/03/2021 KV Mechelen – Antwerp FC
 • Speelronde 31 zaterdag 20/03/2021 KV Mechelen – OH Leuven
 • Speelronde 33 zaterdag 10/04/2021 KV Mechelen – Zulte Waregem

Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar België voor een wedstrijd van KV Mechelen!

Mechelen

Deze Belgische stad is recentelijk erg populair geworden onder Russische toeristen. Sinds de oudheid is Mechelen beroemd om bell kunst. Veel klokken, vervaardigd door lokale kunstenaars zijn geïnstalleerd in de grootste kerken van Moskou en St. Petersburg. Er is ook een oude school van klokkenluiders genoemd Het Shipka in Mechelen. 

Als het gaat om historische en architecturale monumenten van de stad, kunnen we zeker de kathedraal van St. Rumbolt vermelden. Enkele van de torens van de kathedraal hebben een hoogte van 97 meter. Om naar de top van de toren te klimmen, moet men 514 treden beklimmen. Het observatie gebied op de top van de toren biedt een perfect zicht, op de buurten van Mechelen. Bij helder weer kunt u de vorm van Antwerpen aan de horizon zien. Het altaar van de kathedraal is gemaakt van marmer. De meester werkte aan deze creatie in 1665. Als men achter het altaar loopt, ziet men prachtige fresco’s, drieluiken en sculpturen die zijn gemaakt in de 14de – 16de eeuw. De meest kostbare inrichting van deze heilige plaats is het schilderij van Van Dyck getiteld “De kruisiging van Christus”.

De belangrijkste historische waarde van de stad is het monument van Margaretha van Oostenrijk, die de tante van Karel de Vijfde was. Tijdens haar regeerperiode had de stad een periode van snelle groei. Het stadhuis en het paleis van Margaretha van Oostenrijk blijven het beste architecturale complex. Deze gebouwen combineren op ongelooflijke wijze, de tradities van de gotische stijl en renaissance.

Tegenwoordig is de de rechtbank van de stad gelegen binnen de muren van het paleis. De kerk van St. John is een van de beste voorbeelden van de barokke stijl, en de Kathedraal van Sint Peter en Paul, beschikt over een rijke collectie schilderijen die behoren tot de 17e eeuw. Lopen in de stad is, zonder twijfel, een onvergetelijke ervaring, en nieuwe ontdekkingen liggen simpelweg, voor elke stap. In Mechelen vindt u vele theaters, musea en expositieruimtes.

De eerste vermelding van de stad dateert uit de 11e eeuw. Veel van de huidige straten zijn historisch; ze zijn bijna duizend jaar lang niet van locatie veranderd. Op dit moment zijn er in de buurt van Mechelen veel belangrijke archeologische gebieden waar onderzoekers artefacten uit de tijd van het Romeinse Rijk ontdekten. Sommige gebieden zijn open voor toeristen om te bezoeken, en de vondsten van archeologen kunnen worden bewonderd in lokale musea.

In de 16e eeuw verloor de stad bijna volledig haar unieke uiterlijk. Het werd vernietigd tijdens de vijandelijkheden in de loop van de strijd voor onafhankelijkheid. Al in de 17e eeuw slaagden bewoners erin hun huizen en vele historische monumenten te herstellen, evenals fabrieken waar nog steeds hoogwaardige stoffen en veters worden geproduceerd. Deze historische fabrieken behoren tot de belangrijkste historische locaties. Ze houden fascinerende excursies voor toeristen. 

Onder de historische symbolen van Mechelen, is het Huis van Busleyden opmerkelijk. In de 16e eeuw was het 

eigendom van een beroemde politicus en wetenschapper. Het luxueuze gotische herenhuis draagt ​​zelfs nu de naam van de eigenaar. Het gebouw huisvestte het stadsmuseum van Mechelen sinds enkele decennia. De collectie is zeer uitgebreid en omvat het meest uiteenlopende aspect van geschiedenis en cultuur. Collecties van artistieke meesterwerken, oude kostbare tentoonstellingen, voorwerpen uit het dagelijks leven van de afgelopen eeuwen en militaire artefacten zijn slechts een deel van de rijke collectie van het museum. 

Er zijn verschillende unieke monumenten van wereldbelang in de stad. Het Groot Begijnhof in Mechelen werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een grootschalig architecturaal complex. De bouw ervan begon in de 13e eeuw. Nu wordt het centrale deel van het complex bezet door de kapel van St. Maria Magdalena. Het wordt omringd door oude woongebouwen. Tegenwoordig is een aanzienlijk deel van de oude huizen in privébezit, maar sommige herenhuizen kunnen door toeristen worden bezocht. 

Een van de andere opmerkelijke attracties is het Clock and Watch Museum, gehuisvest in een prachtig historisch gebouw. Het slaat unieke horloges op, die de meesters honderden jaren geleden maakten. Sommige van de exposities zijn in één exemplaar. Toeristen met kinderen zullen geïnteresseerd zijn in het Speelgoedmuseum, dat ook veel interessante oude tentoonstellingen bevat. Het Museum voor Spoorwegvervoer is een uitstekende plek voor een familiebezoek.