LARISSA

Opgericht 1964

Adres 1-3 Erithrou Stavrou 41221 Larissa

Land Griekenland

Telefoon +30 (2410) 681 964

E-mail info@ael1964.gr

Website http://www.ael1964.gr

AEL ARENA

Plaats Larissa

Geopend 2010

Architect Potiropoulos D+L Architects

Capaciteit 16.118

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma seizoen 2020/2021

 • Speelronde 3 zaterdag 26/09/2020 Larissa – Panathinaikos
 • Speelronde 5 nog niet bekend Larissa – Asteras Tripolis
 • Speelronde 6 nog niet bekend Larissa – Aris Saloniki
 • Speelronde 8 nog niet bekend Larissa – Lamia
 • Speelronde 10 nog niet bekend Larissa – Atromitos
 • Speelronde 12 nog niet bekend Larissa – OFI Kreta
 • Speelronde 14 nog niet bekend Larissa – PAOK Saloniki
 • Speelronde 15 nog niet bekend Larissa – PAS Giannina
 • Speelronde 17 nog niet bekend Larissa – Apollon Smirnis
 • Speelronde 20 nog niet bekend Larissa – Volos NFC
 • Speelronde 22 nog niet bekend Larissa – AEK Athene
 • Speelronde 24 nog niet bekend Larissa – Panaitolikos
 • Speelronde 26 nog niet bekend Larissa – Olympiakos Piraeus

Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Griekenland voor een wedstrijd van Larissa!

Larissa

Larissa is een Griekse stad en het administratieve centrum van de Larissa nom. De stad is verbonden met Thessaloniki en Athene via een systeem van spoorweg-en auto-wegen. Deze plaats is ook direct verbonden met Europa door middel van de internationale luchthaven van Centraal-Griekenland in Nea Anchialos, die niet ver van Larissa verwijderd is. Larissa is gelegen aan de oever van de rivier “Pineios”. De bevolking van de stad telde meer dan 131 duizend in 2006. 

In Larissa zijn een goed ontwikkelde voedsel-, textiel-en papierindustrie, alsmede productie van bouwmaterialen. Ook de landbouw is hier goed ontwikkeld en er vinden hier dus elk jaar talrijke agrarische handelsbeurzen plaats. 

Als u door de stad heen wandelt, zult u begrijpen dat Larissa echt een stad van fonteinen is, er zijn echt veel van hen hier. Elke fontein heeft zijn eigen thema en beeldhouwkunst. Er zijn ook veel pleinen in Larissa en elk van hen heeft een eigen naam (Centraal, Nationaal, Joden, Post en ga zo maar door).

De meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Larissa zijn het oude Griekse theater gebouwd in III v.Chr., het oude Romeinse theater gebouwd in de tijd van het Romeinse Rijk, de Akropolis op de Frurio heuvel, die de enige heuvel op het vlakke reliëf van de regio is, en het lokale Planetarium.

Vlakbij Larissa ligt een kleine nederzetting genaamd Tyrnavos. Deze plaats is bekend om het maken van kaas en het kweken van fruit. Het dorp beschikt over ruime keuze aan kleine huisjes gemaakt van hout met interessant houtsnijwerk, kolommen en balkons. 

Toeristen, die solitaire rust in verse lucht zoeken, kunnen van een bezoek aan het “Alcazar Park” en het “Agia Marina Chapel Park” genieten. 

De stad heeft een zeer interessante kunstgalerij waar bezoekers de werken van de beroemdste hedendaagse kunstenaars van Griekenland kunnen zien. Deze galerij organiseert vaak interessante thema-evenementen en tentoonstellingen. Sommige van de hier gepresenteerde foto’s kunnen door bezoekers worden gekocht. Veel rijke toeristen komen speciaal naar de galerij om schilderijen te kopen als memorabele geschenken over de reis naar Griekenland.

Niet minder interessant om te bezoeken is het Archeologisch Museum met zijn rijke verzameling vondsten die dateren uit het Paleolithicum. Hier kunt u de verzameling oude wapens en huishoudelijke voorwerpen van de allereerste kolonisten van deze plaatsen bekijken. In het museum is er een interessante verzameling oude munten en sieraden. Het gebouw waarin het museum zich bevindt, heeft een enorme architectonische waarde. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en huisvestte oorspronkelijk een moskee. 

Larissa is niet alleen bekend om zijn oude bezienswaardigheden, maar ook om eersteklas wijnhuizen, die ook zeer populair zijn onder reizigers. Als onderdeel van de populaire Dougos Winery-tour kunnen reizigers verschillende nabijgelegen fabrieken bezoeken, de productie en opslag van wijn bekijken en de beste soorten bedwelmende dranken proeven. Op het grondgebied van elke fabriek is er een winkel waar wijn tegen de aantrekkelijkste prijzen kan worden gekocht. 

In de directe omgeving van de stad liggen de legendarische rotsen van Meteora, op de top staan ​​oude kloosters. Tegenwoordig zijn ze een van de meest ongewone en ontoegankelijke kloosters ter wereld. Velen van hen zijn gebouwd in het Byzantijnse tijdperk. Een reis naar deze kloosters zal gepaard gaan met wandelingen langs de meest interessante natuurlijke plaatsen. 

Niet ver van de stad ligt een van de meest pittoreske plekken ter wereld, die in veel toeristische gidsen – Tempi Gorge – voorkomt. Een prachtige rivier stroomt langs de bodem van deze kloof, en de hellingen zijn bedekt met weelderige vegetatie. Hier kunt u ook veel zeldzame planten zien, deze pittoreske kloof is gekozen door zeldzame soorten vogels en insecten als hun thuis. In deze plaatsen zijn er verschillende pittoreske grotten, die ook beschikbaar zijn voor toeristen om te bezoeken. Hier zijn oude kerken die pelgrims van over de hele wereld aantrekken.